The story of my Ring

Mijn Ring heeft een verhaal. Jarenlang droeg ik hem met trots. Mijn ring met de sierlijke krul. Hét werkstuk uit mijn examenjaar van de opleiding Goudsmeden in Schoonhoven.

Tevreden als ik was met het resultaat, besloot ik toch geen goudsmid te worden. Er lonkten zoveel andere ervaringen. En zo werd ik op een morgen wakker als mede-eigenaar van een filmproductiebedrijf. Door mijn filmcollega’s werd mijn ring altijd bewonderend Jouw Ring genoemd. Dat werd al snel Mijn Ring.

Maar helaas. Tijdens een vakantie in Thailand werd mijn Ring gestolen. Meerdere collega’s vroeg ik mijn Ring opnieuw te maken. Maar dat lukte niet echt. Intussen werd ik moeder en zakelijk leider van het Maurits Binger Filminstituut. Ik stapte nog een keer over en eindigde als ICT-consultant.

Het was in die tijd dat ik constateerde dat mijn vingers steeds vaker jeukten. Ik creëerde een werkplek in de garage. En tussen oude kranten en drogend wasgoed ging ik aan de slag. Omdat niemand mijn Ring kon namaken, ben ik dat zelf gaan doen.

Mijn Ring kreeg zijn naam definitief toen ik als consultant collega’s had die websitenamen hamsterden. Ze brachten me op een idee. mijnRing.nl bleek nog vrij. Die had al die tijd op mij gewacht!

De rest is geschiedenis. Sinds 2011 werk ik als goudsmid en maak ik dus sieraden zoals bijzondere trouwringen en de collectie mijn Ring.

Elly Klaassen goudsmid